Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom RAC Racing.



Van Ginhoven wint tweede Dutch Superbike race Oschersleben15-07-2012

Ghisbert van Ginhoven heeft op het circuit van Oschersleben de tweede Dutch Superbike van het weekend gewonnen. Troy Herfoss beëindigde de race als vierde.

De Dutch Superbike race op zondag werd in twee delen verreden nadat het in de achtste ronde van de race begon te regenen en de wedstrijdleiding de wedstrijd stillegde door een rode vlag situatie.

Een ronde voor het tonen van de rode vlag waren het de Herfoss en Van Ginhoven die de wedstrijd aanvoerden gevolgd door De Boer, Valk en Raymond Schouten.

Bij de herstart was het droog en nagenoeg alle coureurs stonden dan ook weer slicks, echter ontstond er commotie toen Herfoss – door miscommunicatie aan het eind van de pitstraat – te vroeg de baan op ging voor de warm-up ronde. Volop hectiek, een vol adrealine discussiërende Herfoss en druk gebarende collega teammanagers die bij de wedstrijdleiding opteerden voor een diskwalificatie voor de Australiër. Het gevolg was dat de wedstrijdleiding besloot Herfoss vanaf de laatste plaats op de grid aan de tweede acht ronden tellende race te laten beginnen.

Bij de herstart waren het De Boer en Valk die het snelst uit de startblokken kwamen voor Schouten en Van Ginhoven. Na enkele ronden wist Van Ginhoven de leiding over te nemen en ontstond er een prachtig gevecht voor de podium plekken. Van Ginhoven was hierbij de sterkste en kwam als eerste over de eindstreep gevolgd door De Boer en Valk.

Een ontketende Herfoss kwam als een warm mes door een pakje boter door het veld naar voren gestormd en wist in de laatste ronde nog de vierde plaats voor zich op te eisen. De BMW S 1000 RR coureur kwam uiteindelijk slechts 0,8 sec. te kort voor de laatste plaats op het podium en slechts 3 sec. voor de overwinning. 

 

1-2 voor RAC Racing in Oschersleben14-07-2012

RAC Racing neemt dit weekend deel aan de ONK wegraces op het circuit van Oschersleben. Tijdens de op zaterdag verreden eerste race van het weekend wist Troy Herfoss de overwinning te behalen terwijl teamgenoot Ghisbert van Ginhoven de tweede plaats voor zich opeiste.

Op vrijdag werden er een vrije training en eerste kwalificatie verreden. Vanwege de slechte weersomstandigheden besloten Herfoss en Van Ginhoven de eerste vrije training te laten schieten. Tijdens de eerste kwalificatie, die onder wisselende omstandigheden werd verreden, noteerde Herfoss de tweede tijd terwijl Van Ginhoven de vierde tijd op de klok liet zetten.

Op zaterdagmorgen vond de tweede kwalificatietraining plaats maar aangezien de weergoden het ONK paddock wederom slecht gezind waren werden de rondetijden niet meer aangescherpt waardoor de tijden uit de eerste kwalificatie de startgrid bepaalden.

Gedurende de dag bleef het regenen en lange tijd leek het erop dat de race, die om 16.00 uur op het programma stond, ook op een kletsnat circuit verreden zou worden. Echter een half uur voor de wedstrijd werd het droog en met de hulp van het uitlopen van het tijdschema konden de Dutch Superbike coureurs van start op een compleet droog circuit.

Bij de start was het Herfoss die de leiding nam en bij de eerste doorkomst een voorsprong had weten te nemen van ruim twee seconden op een achtervolgende groep met daarin Van Ginhoven. Enkele ronden later was het Van Ginhoven die als enige van deze groep bij Herfoss aan kon sluiten om vervolgens gezamenlijk ronde na ronde het gat met de achtervolgers te vergroten. Diverse keren wisselden de beide koplopers gedurende de wedstrijd van positie maar uiteindelijk was het Herfoss die als eerste de finishlijn wist te passeren voor Van Ginhoven.

Herfoss wist met zijn zege zijn ongeslagen status, 4 uit 4, in het ONK wegrace kampioenschap te behouden en bezet hij met 100 punten inmiddels de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Op zondagmiddag wordt de tweede race van het weekend verreden.

 

Wederom top vijf positie voor RAC Racing01-07-2012

De vierde ronde van het IDM Superbike kampioenschap heeft het Nederlandse RAC Racing opnieuw een top vijf klassering gebracht. In de tweede race van de dag wist Ghisbert van Ginhoven op de Oostenrijkse Red Bull Ring na een sterk gereden race als vijfde de finishlijn te passeren. Eerder op de dag wist de coureur uit Leidschendam de eerste race af te sluiten met een zesde plaats.

Voor Troy Herfoss verliep het weekend aanmerkelijk minder succesvol. Tijdens de eerste race kreeg de Australiër te maken met een schakelprobleem, de BMW S 1000 RR schoot daarbij enkele keren tussen de versnelling waardoor de Australiër enkele keren zijn rempunt miste en ver terug viel in de race. Uiteindelijk wist Herfoss nog als negende de eindstreep te passeren. De tweede race duurde voor Herfoss slechts enkele ronden. Teleurgesteld moest de BMW S 1000 RR coureur na vier ronden de wedstrijd staken vanwege een elektronica probleem en zijn machine in de pitbox parkeren. 

Ghisbert van Ginhoven, zesde en vijfde plaats in de race

“Ik heb vandaag twee leuke resultaten behaald en daar ben ik heel blij mee. Tijdens de eerste race wist ik me van een veertiende plaats op te werken naar de zesde plaats. De rondetijden waren goed en ik keek dan ook uit naar de tweede race. Na een iets betere start kon ik gedurende de race aansluiten bij de coureurs die streden van de tweede tot en met de vijfde plaats. Een paar ronden voor het eind kreeg ik echter last van een beetje chatter en was het verstandiger te kiezen voor de vijfde plaats i.p.v. te gaan voor het podium met een grote kans op een crash.”

 

Troy Herfoss, negende en DNF 

“Dit is niet het weekend waar ik met veel plezier aan zal terugdenken. De pech achtervolgd ons een beetje op dit moment en dat is heel erg vervelend. De eerste manche raakte ik twee keer flink achterop doordat de motor bij het terugschakelen tussen de versnelling in schoot. De tweede manche was helemaal een drama. Het leek in eerste instantie wel dat de achterband niks deed, ik kon helemaal niks tijdens die paar ronden, maar na onderzoek bleek dat er een elektronica probleem was. Het is ongelofelijk dat ons dit nu weer moet overkomen, we hebben hetzelfde materiaal en dezelfde ondersteuning als de mannen die races winnen. De engineers van BMW Motorrad zullen nu alles tot het uiterste gaan uitzoeken, dit mag gewoon niet weer gebeuren!!.” 

 

Evert Slager, teammanager RAC Racing


"Dit weekend is er eentje met een beetje een dubbel gevoel. Ghisbert heeft twee goede races gereden en daar moeten we gewoon heel tevreden over zijn. Wat Troy betreft zat het wederom niet mee dit weekend. We weten dat hij mee kan doen voor de overwinningen maar wederom hadden we het geluk vandaag niet aan onze zijde.”