Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom RAC Racing.Drie uit drie voor RAC Racing30-04-2013

Afgelopen weekend nam Kevin Valk deel aan de Dutch Superbike wedstrijd in het bijprogramma van het World Superbike evenement op TT circuit Assen. Na vanaf de tweede plaats op de grid aan de wedstrijd te zijn begonnen wist Valk op zijn BMW S 1000 RR na veertien ronden als eerste de zwart wit geblokte vlag te passeren en RAC Racing de derde zege in even zoveel wedstrijden te bezorgen.

Na het succesvol verlopen eerste Superbike IDM weekend op Eurospeedway Lausitz kwam RAC Racing coureur Kevin Valk afgelopen weekend in actie tijdens de eerste Dutch Superbike race van het seizoen 2013 op het TT circuit Assen.

In het bijprogramma van de derde ronde van het 2013 World Superbike kampioenschap stond voor de Dutch Superbike coureurs op vrijdagmiddag de eerste 30 minuten durende kwalificatie op het programma. In de stromende regen liet Kevin de tweede tijd noteren achter Aprilia coureur Randy Gevers. Met de wetenschap dat de weersvoorspellingen voor de rest van het weekend aanzienlijk beter waren kon de coureur uit Dronten dan ook tevreden zijn met zijn eerste optreden op de BMW S 1000 RR op het Asser circuit.

De tweede kwalificatie stond op het programma voor zondagochtend 08.15 uur maar bij het opstaan werd al snel duidelijk dat de omstandigheden zich er niet voor leenden - de temperatuur was een uur voor de training nog beneden het vriespunt - voor een veilige kwalificatie. De organisatie besloot dan ook de tweede kwalificatie te verplaatsen naar later op de middag om 16.20 uur en de geplande kwalificatie op zondagochtend als extra vrije training aan te duiden. Gezien de omstandigheden werd er door velen geen gebruik gemaakt van deze training gezien de grote kans op een crash of blessure (de banden komen niet op temperatuur wat leidt tot gevaarlijke situaties).

Toen de zon eenmaal zijn werk ging doen verbeterden de omstandigheden en werd het een prachtige racedag op het TT circuit Assen met schitterende races in de verschillende EK en WK categorieën. Even na 16.00 uur was het de beurt aan de Dutch Superbike coureurs voor hun tweede en afsluitende kwalificatie. Kevin werd de opdracht meegegeven geen onnodige risico’s te nemen aangezien 50 minuten na de kwalificatie de race al op het programma stond.

Halverwege de sessie kwam Kevin nog een keer binnen voor een paar kleine aanpassingen aan de set-up van de BMW S 1000 RR - het was de eerste keer dat Kevin onder droge omstandigheden actief was op het TT circuit op de BMW S 1000 RR- en op een gewone raceband werd de tweede tijd veiliggesteld. Gezien de constante snelle rondetijden- op één enkele ronde na wist de RAC Racing coureur allemaal rondetijden op de klok te zetten onder de 1’40 - werd er vol vertrouwen uitgekeken naar de veertien ronden tellende wedstrijd.

Bij de start was het Suzuki coureur Nigel Walraven die als snelste uit de startblokken wist te komen en als eerste de Haarbocht in dook. Kevin kende een iets mindere start en volgde op de derde plaats. Na even in de drukte een paar kleine foutjes te hebben gemaakt kwam ‘Kevendisch’ na een paar ronden echt op stoom, nam de leiding in de wedstrijd over om vervolgens samen met Honda coureur Danny de Boer de rest van het veld op achterstand te rijden. Ongeveer halverwege de wedstrijd wist Kevin een gaatje te slaan om vervolgens de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden en als winnaar over de finish te komen.

Kevin Valk #18, tweede startplaats, winnaar wedstrijd

“Mijn start was niet helemaal goed, op een gegeven moment reed ik op de vierde plaats. Ik moest er hard voor knokken om naar voren te komen, maar toen ik eenmaal op kop lag kon ik mijn eigen race rijden. Met de combinatie BMW S1000 RR, WP vering en Dunlop banden beschikken we over een geweldig pakket. Ik heb voor dit weekend slechts vier ronden op de BMW kunnen rijden hier op het TT circuit Assen, als we iets meer tijd hebben dan zit er nog veel meer in. Al met al was het een geslaagd weekend, niet alleen sportief maar ook voor de mensen van Stichting Happy die dit weekend bij ons te gast waren. Het is fantastisch, we gaan vanavond allemaal met een Happy Smile naar huis.”

Evert Slager, RAC Racing teammanager

“Opnieuw een geweldige prestatie van Kevin na zijn sterke optreden een week eerder in Duitsland. Het is natuurlijk helemaal knap als we in ogenschouw nemen dat hij voor dit weekend slechts vier ronden op het TT circuit Assen heeft kunnen rijden op de voor hem nieuwe BMW S 1000 RR. Ik ben er dan ook zeker van dat Kevin nog tot veel meer in staat is met zijn huidige pakket als hij hier een paar keer vaker heeft kunnen rijden. De monteurs hebben nu tussen de kwalificatie en de wedstrijd nog een paar kleine veranderingen aangebracht maar perfect was de afstelling zeker nog niet. Om dan deze tijden te kunnen rijden en dit ritme vast te houden getuigd van grote klasse. Na de twee zeges van Damian op de Lausitzring en de overwinning van Kevin hier in Assen hebben we als team nog een 100% score, wie had dat durven dromen voor het 2013 seizoen van start ging.”

 

Superstart voor RAC Racing op Eurospeedway Lausitz24-04-2013

Damian Cudlin en Kevin Valk hebben het in Emmen gevestigde RAC Racing een superstart bezorgd van het seizoen. Tijdens de openingsronde van het Superbike IDM op Eurospeedway Lausitz wist Damian beide races te winnen. Kevin wist zich in de kijker te rijden met twee keer een vijfde plaats.

Het afgelopen weekend werd op het Lausitzring circuit de openingsronde van het 2013 Superbike IDM verreden. Na een goede test in maart in Spanje greep het team de mogelijkheid aan om een aantal dagen voorafgaand aan de eerste wedstrijden van het seizoen deel te nemen aan de uitgestelde officiële IDM test op hetzelfde circuit Lausitzring circuit.

Tijdens deze test werd al duidelijk dat RAC Racing en beide coureurs hun huiswerk goed gedaan hadden door snelle rondetijden te laten noteren. Tijdens de driedaagse test werden nog een keer de laatste puntjes op de i gezet en niks aan het toeval overgelaten.

Op vrijdag werden er zoals gebruikelijk bij het Superbike IDM drie vrije trainingsessies verreden. Tijdens deze sessies werd er voor het eerst met een officiële tijdwaarneming gereden en kon zich niemand meer verstoppen. Kortom het kat en muis spel was begonnen, en zoals een goed prof betaamt lieten beide RAC Racing niet het achterste van hun tong zien.

Tijdens de twee kwalificatiesessies op zaterdag wist Kevin een keurige vijfde plaats op de grid af te dwingen voor de twee op zondag te verrijden races en kwalificeerde Damian zich als derde.

Zondag tijdens de eerste wedstrijd kenden zowel Damian als ook Kevin geen geweldige start maar Damian wist in de vierde ronde al de leiding over te nemen, vervolgens een gaatje te slaan op de rest van het veld en de wedstrijd met overmacht op zijn naam te schrijven. Kevin was gedurende de gehele race in een felle strijd gewikkeld voor de vierde plaats met Yamaha coureur Gareth Jones om na zestien ronden als vijfde over de finish te komen.

Tijdens de tweede race kwamen beide RAC Racing coureurs opnieuw niet geweldig weg bij de start en dook het duo respectievelijk als zevende en achtste de eerste bocht in. Zowel Damian als ook Kevin wisten zich snel te herstellen, Damian vloog als een komeet door het veld naar voren totdat hij aan het achterwiel kwam van de aan de leiding liggende Tsjech Matej Smrz. Als een ware prof bleef de Australiër een paar ronden aan het wiel hangen van de koploper om vervolgens keihard toe te slaan, de leiding over te nemen en opnieuw met overmacht naar zijn tweede zege van de dag te rijden. Kevin wist zich opnieuw in de kijker te rijden door van de achtste naar de vijfde plaats te klimmen en deze positie tot aan de finish vast te houden. Een geweldige prestatie van de jonge Nederlander die hiermee een prachtig visitekaartje afgaf .

 

Damian Cudlin #50, derde startplaats, twee overwinningen

 “Winnen is mooi, maar twee keer winnen is helemaal fantastisch. We hebben een perfect weekend achter de rug en gaan met het maximaal haalbare punten naar huis. Het RAC Racing Team heeft geweldig gewerkt, ons pakket is gewoonweg uitstekend en ik ben er trots op deel uit te mogen maken van dit team. We hebben het met ons allen gedaan, en ik kijk nu al uit naar de volgende Superbike IDM wedstrijd op het circuit van Zolder.”

 

 Kevin Valk #81, vijfde startplaats, twee keer vijfde

“Ik had me geen beter debuut kunnen dromen, twee keer vijfde! Twee keer een super race. Big thanx to my team RAC Racing BMW! Volgende week de ONK race tijdens het World SBK in Assen, heb er nu al heel erg veel zin in.”

 

Evert Slager, RAC Racing teammanager

“Het is altijd spannend zo’n eerste race van het seizoen, hoe staan we ervoor, wat heeft de concurentie gedaan tijdens de winter. Tijdens de test en eerste trainingen werd al het duidelijk dat we goed mee konden maar natuurlijk moet je het in de wedstrijd dan ook nog even laten zien, maar dat hebben beide jongens met verve gedaan, wat een klasse wedstrijden van zowel Damian als ook van Kevin. Na deze fantastische resultaten zullen we scherp moeten blijven, de concurentie zal niet stilzitten en de eerstvolgende wedstrijd zullen we ons weer voor de volle 100% in moeten zetten om dit geweldige success te kunnen herhalen.”

 

Bedankt, thanks, vielen dank, merci19-12-2012