Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom RAC Racing.Derde en vijfde plaats voor RAC Racing tijdens Race of the Champions09-10-2012

Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen 2012, de Race of the Champions op het TT circuit Assen, heeft Ghisbert van Ginhoven RAC Racing met een derde plaats opnieuw een podiumplaats bezorgd. Gastrijder Ronald ter Braake kwam na een sterk gereden wedstrijd als vijfde over de eindstreep.

Ghisbert van Ginhoven voor Ronald ter Braake

Als afsluiter van het seizoen stond RAC Racing afgelopen weekend aan de start van de Race of the Champions, een wedstrijd meetellend voor het Dutch Superbike kampioenschap.

Na de voorgaande ONK wegrace te hebben moeten missen vanwege een tijdens het IDM Superbike weekend in Hockenheim opgelopen blessure kon Van Ginhoven afgelopen vrijdag weer op de BMW S 1000 RR stappen voor enkele vrije trainingsronden, dit ondanks dat de Leidschendammer nog niet geheel fit was. Tijdens de eerste kwalificatie op zaterdagochtend deed Van Ginhoven het dan ook rustig aan vanwege de nog niet geheel droge baan maar ondanks dat de BMW S 1000 RR coureur slechts vier ronden reed wist hij wel de tweede rondetijd op de klok te zetten.

Teamgenoot Ronald ter Braake kreeg tijdens de eerste sessie te maken met een klein technisch probleem waardoor de coureur uit Nijeveen na afloop slechts als achttiende op de lijst terug te vinden was.

Tijdens de tweede kwalificatie op zaterdagmiddag kregen de coureurs uit de Dutch Superbike klasse een geheel droog TT circuit Assen voorgeschoteld waardoor de tijden uit de eerste kwalificatie als sneeuw voor de zon van het scherm verdwenen. Met een snelste ronde van 1’39.924 wist Van Ginhoven zich als derde te kwalificeren voor de race van zondag terwijl Ter Braake met een snelste rondetijd van 1’41.287 de elfde plaats op de startgrid voor zich opeiste. 

Op zondagmiddag om 16.30 uur stond de wedstrijd over 14 ronden op het programma. Van Ginhoven kende een matige start van de race en kon in de eerste ronde ternauwernood een highsider opvangen waardoor de Leidschendammer nog verder terugviel en gedwongen werd een inhaalrace te rijden. Met rasse schreden wist de RAC Racing coureur zich vervolgens door het veld naar voren te werken om uiteindelijk op de derde plaats te belanden. Op weg naar de twee koplopers wist Van Ginhoven vervolgens nog wel de snelste ronde van de wedstrijd op zijn naam te zetten maar begon tevens zijn blessure - concentratie problemen en een licht gevoel in zijn hoofd als gevolg van de in Hockenheim opgelopen hersenschudding- hem parten te spelen. Van Ginhoven besloot geen onnodige risico’s te nemen en de derde plaats te verdedigen, iets wat lukte tot aan de eindstreep.

Ter Braake kende vanaf de elfde plaats op de grid een goede start en wist gelijk een aantal plaatsen goed te maken. Nadat teamgenoot Van Ginhoven tijdens zijn opmars door het veld naar voren kwam en Ter Braake passeerde ontstond er een prachtige strijd om de laatste podiumplaats tussen Van Ginhoven, Raymond Schouten en Ter Braake waarbij laatstgenoemde zelfs enkele keren brutaal de leiding nam van het trio en rondetijden liet noteren die bijna twee seconden sneller waren dan zijn kwalificatietijd. In het laatste deel van de wedstrijd moest Ter Braake de twee andere mannen laten gaan om uiteindelijk als vijfde over de finishlijn te komen.

Met deze wedstrijd komt er een einde aan het 2012 wedstrijdseizoen, een seizoen waarin RAC Racing zich zeker heeft laten zien in zowel het IDM Superbike als ook het Dutch Superbike kampioenschap. Door hard en geconcentreerd te blijven werken werden er maar liefst negentien podiums, waarvan acht overwinningen, door de RAC Racing coureurs behaald, een prestatie van formaat. 

RAC Racing wil Troy Herfoss, Ghisbert van Ginhoven, Damian Cudlin en Ronald ter Braake bedanken voor hun bijdrage aan dit geweldige succes, maar ook dank aan BMW Motorrad, Well Services Group (Coil Services, PNS, Slickline), Dunlop en alle andere partners voor het vertrouwen in het ambitieuze RAC Racing project.

Naast de sportieve prestaties heeft RAC Racing ook dit jaar weer een bijdrage mogen leveren aan de Stichting Racen tegen Kanker en Stichting Happy Smile. Veel gezinnen met een ziek kind waren een dag of weekend te gast bij het team en hebben een kijkje in de keuken van RAC Racing mogen nemen. Fantastisch, soms indrukwekkend en aangrijpend om deze families na afloop van het weekend met een ‘happy smile’ op hun gezicht weer huiswaarts te zien keren. Een grote pluim en een woord van dank is zeker op zijn plaats voor het team van vrijwilligers van beide Stichtingen die dit mede mogelijk hebben gemaakt voor de gezinnen die een steuntje in de rug als deze zo hard nodig zijn.

 

Ronald ter Braake ook tijdens ROC in actie op RAC Racing BMW S1000 RR01-10-2012

Na zijn sterke optreden tijdens de Dutch Superbike wedstrijd in het bijprogramma van het British Superbike in Assen zal Ronald ter Braake ook komend weekend tijdens de Race of the Champions in Assen in actie komen voor RAC Racing.

Op donderdagochtend gebeld worden, op vrijdag je eerste kilometers maken op de RAC Racing BMW S 1000 RR, op zaterdag de zesde startplaats veiligstellen en op zondag als derde finishen in een sterk bezet Dutch Superbike veld. Het overkwam Ronald ter Braake twee weken terug op het TT circuit Assen, een droomdebuut waar menigeen trots op kan zijn. Voor het in Emmen gevestigde RAC Racing om de coureur uit Nijeveen komend weekend opnieuw een kans te geven zijn talent te tonen op de snelle BMW S 1000 RR.

Naast Ter Braake zal ook Ghisbert van Ginhoven zijn comeback maken na zijn in Hockenheim opgelopen blessure. Voor de coureur uit Leidschendam zal het weekend tevens in het teken staan van zijn afscheid van RAC Racing. Na vanaf het begin betrokken  te zijn geweest bij het team heeft Van Ginhoven voor komend seizoen een nieuwe uitdaging gevonden in Duitsland waar de electronica expert betrokken wordt bij het ontwikkelen van het nieuwe BMW HP 4 project voor de racerij.

Ook Damian Cudlin zal komend weekend in Assen aanwezig zijn, de nieuwe aanwinst voor het seizoen 2013 zal echter niet in actie komen maar als gast aanwezig zijn. De Australiër had graag willen rijden, echter op maandag staat zijn terugvlucht naar Australië gepland waardoor er in goed overleg is besloten af te zien van deelname aan de ROC.

 

Damian Cudlin en Kevin Valk naar RAC Racing25-09-2012

Het in Emmen gevestigde RAC Racing zal in 2013 aan de start verschijnen met de Australiër Damian Cudlin en het jonge Nederlandse talent Kevin Valk. Het tweetal zal op de RAC Racing BMW S 1000 RR op jacht gaan naar succes in het IDM Superbike kampioenschap en een aantal wedstrijden aan de start verschijnen in het ONK Superbike kampioenschap.

Kevin Valk


Het seizoen 2012 is voor RAC Racing nog niet geheel teneinde maar het team heeft zijn vizier al volop gericht op het volgende seizoen, een seizoen waarin het team opnieuw op jacht zal gaan naar succes in het prestigieuze IDM Superbike kampioenschap en het Dutch Superbike kampioenschap. 

Na het goede optreden van Damian Cudlin tijdens de laatste IDM ronde van het seizoen op de Hockenheimring (pole en een eerste en tweede plaats in de race) is het team zeer verheugd te kunnen melden dat de ervaren Australiër ook in 2013 de RAC Racing BMW S 1000 RR zal bemannen.

Naast Cudlin heeft RAC Racing ook overeenstemming weten te bereiken met Kevin Valk. De talentvolle coureur uit Dronten wist tijdens zijn eerste seizoen in de Dutch Superbike klasse menigeen te verrassen met zijn sterke optredens en zelfs lange tijd mee te strijden voor de nationale titel.

Met de komst van Cudlin en Valk denkt RAC Racing opnieuw sterk voor de dag te komen en mee te kunnen doen voor de podiumplaatsen in het IDM Superbike kampioenschap en het Dutch Superbike kampioenschap.  

Damian Cudlin,

“Ik ben heel erg blij dat ik het komende seizoen ook voor RAC Racing uit mag komen. Nadat we in Hockenheim voor het eerst hebben samengewerkt realiseerde ik me dat dit het team is waarvoor ik wilde rijden in 2013. Het is een geweldige groep mensen met een heel erg competitieve motor, en men deelt dezelfde aanpak als ik; we willen beiden winnen! Ik ben ervan overtuigd dat we het pakket hebben om mee te kunnen strijden voor de titel in het IDM Superbike kampioenschap. Naast het sportieve gedeelte ben ik ook heel trots dat ik mijn steentje bij kan dragen aan het goede doel waarvoor het team zich inzet, de Stichting Racen tegen Kanker en de Stichting Happy Smile. Hopelijk kunnen we de op het circuit aanwezige zieke kinderen een nog grotere lach op het gezicht bezorgen door samen nog meer races te gaan winnen.”


Kevin Valk, 

“Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen deel uit mag maken van het RAC Racing Team. Na een seizoen in het Dutch Superbike kampioenschap is dit opnieuw een stap in mijn carrière. Ik kijk er naar uit om komend seizoen in het sterk bezette IDM Superbike kampioenschap de strijd aan te gaan. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat ik binnen RAC Racing samen kan werken met een ervaren en talentvolle coureur als Damian. Hij heeft in Hockenheim al laten zien dat we over het juiste pakket beschikken wat nodig is om te kunnen winnen. Naast het sportieve gedeelte doet het team ook veel voor het goede doel en ontvangt men gedurende een aantal raceweekenden families die te maken hebben met ziekte en tegenslagen binnen het gezin. Om er aan mee te mogen werken om deze families een happy smile te bezorgen is iets waar ik helemaal achter sta en ook graag mijn steentje aan bij wil dragen. Natuurlijk ben ik ook heel blij dat mijn trouwe persoonlijke sponsors, waaronder Willems Automobilen uit Dronten, achter dit nieuwe project staan en mij blijven ondersteunen. Ik wil RAC Racing, alle sponsoren en iedereen die deze kans voor mij mogelijk maakt bedanken, ik ga er alles aan doen om dit vertrouwen komend seizoen terug te betalen met klinkende resultaten.” 


Evert Slager, teammanager RAC Racing

“Het is natuurlijk geweldig dat we onze teamsamenstelling nu al bekend kunnen maken voor komend seizoen. Met Damian en Kevin beschikken we ook in 2013 over een rijdersduo waarmee we voor het hoogst haalbare kunnen gaan in zowel het IDM Superbike als ook het Dutch Superbike kampioenschap. Damian heeft al laten zien dat we voor niemand onder hoeven te doen in het IDM door tijdens zijn gast optreden in Hockenheim tijdens de kwalificaties de pole voor zich op te eisen en in de races een eerste en tweede plaats te scoren. Kevin heeft tijdens zijn eerste jaar in het Dutch Superbike kampioenschap laten zien over voldoende talent te beschikken om door te kunnen groeien naar de top. Natuurlijk is het IDM Superbike kampioenschap een stapje hoger maar we zijn ervan overtuigd dat hij in de schaduw van Damian ook tot hele mooie dingen in staat moet zijn op de BMW S 1000 RR in Duitsland.”