Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom RAC Racing.



RAC Racing en Troy Herfoss beëindigen samenwerking01-09-2012

Het Nederlandse RAC Racing Team en Troy Herfoss hebben hun samenwerking per direct beëindigd.

Reden voor het beëindigen van de samenwerking is een verschil van inzicht tussen de teamleiding en rijder.

Tijdens de voorlaatste ronde van het IDM Superbike kampioenschap, welke dit weekend wordt verreden op het Sachsenring circuit, zal het in Emmen gevestigde team alleen met Ghisbert van Ginhoven aan de start verschijnen.

RAC Racing bedankt Troy Herfoss voor zijn inzet en goede prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden en wenst hem veel succes in zijn verdere racecarrière.

 

Opnieuw een 1-2 voor RAC Racing in Dutch Superbike20-08-2012

Afgelopen weekend heeft RAC Racing deelgenomen aan de ONK wegraces op het circuit van Spa-Francorchamps. Niet zonder succes want Troy Herfoss en Ghisbert van Ginhoven wisten tijdens de twee te verreden wedstrijden een zege, twee tweede en een vierde plaats mee naar huis te nemen.

Op zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie maakte Troy Herfoss zijn allereerste kilometers op het ruim zeven kilometers lange circuit in de Belgische Ardennen en kwam Ghisbert van Ginhoven voor het eerst sinds jaren weer in actie op het historische circuit, dit in tegenstelling tot een groot aantal collega coureurs die op donderdag en vrijdag er al volop getraind hadden.

Het mocht de pret niet drukken want zowel Van Ginhoven als ook Herfoss lieten zien snelle leerlingen te zijn en waren dan ook vanaf hun allereerste meters bij de voorsten te vinden. Na twee kwalificatietrainingen bezette het BMW S 1000 RR duo dan ook de  tweede (Van Ginhoven) en vijfde positie (Herfoss) op de lijst. 

Op zondag tijdens de eerste race was het Herfoss die meteen voorin het veld te vinden was en enige tijd aan de leiding reed totdat een rode vlag situatie zorgde voor een onderbreking van de race. Van Ginhoven deed ook van zich spreken door na een redelijke start al na een paar ronden de aansluiting gevonden te hebben en achter zijn teamgenoot de tweede plaats in te nemen.

Na ongeveer een kwartier werd de wedstrijd hervat over een sprintrace van slechts twee ronden. Aangezien de uitslag van het eerste deel van de race gold na de vierde doorkomst mocht Herfoss vanaf de tweede plaats en Van Ginhoven van de derde plaats op de grid aan de twee ronden tellende race beginnen. Herfoss nam direct de leiding en stond deze tot aan de eindstreep niet meer af, Van Ginhoven wist van de negende plaats na de start zich in deze korte race nog weer een aantal plaatsen naar voren te werken. In de samengesteld uitslag bleek Herfoss een fractie tekort te komen op de Belgische coureur Bastien Mackels voor de zege en als tweede te worden geklasseerd , Van Ginhoven werd vierde.

De tweede race werd er eentje waarbij het publiek kon genieten van motorsport van de bovenste plank. Gedurende de wedstrijd ontstond er een kopgroep van vijf rijders die elkaar geen duimbreed toegaven en diverse keren van posities wisselden. Herfoss leidde het grootste deel van de wedstrijd maar met het ingaan van de laatste ronde was absoluut nog niet te voorspellen wie van de vijf als eerste over de eindstreep zou komen. Het publiek stond dan ook op de banken om te kunnen zien wie als eerste de laatste bocht uit zou komen. Het was Herfoss die als eerste opdook vanuit de laatste bocht met achter zich van Ginhoven die met een prachtige inhaalactie op het allerlaatste moment nog twee mensen wist te passeren. In deze volgorde kwam het duo ook over de eindstreep om zo de dubbel veilig te stellen voor RAC Racing.

RAC Racing gaat zich nu voorbereiden op het voorlaatste IDM weekend van het seizoen 2012 welke op zaterdag 1 en zondag 2 september wordt verreden op het bekende Sachsenring circuit.

 

Wederom podium voor RAC Racing in Schleiz05-08-2012

Tijdens de zesde ronde van het 2012 IDM Superbike kampioenschap heeft het Nederlandse RAC Racing opnieuw een podiumplaats weten te scoren.

 

Tijdens de eerste race van de dag wist Troy Herfoss als derde de finishlijn te passeren terwijl teamgenoot van Ginhoven ten val kwam. Tijdens de tweede race kwam Herfoss als zesde over de eindstreep en wist Van Ginhoven de twaalfde plaats voor zich op te eisen.
De eerste Superbike race van de dag verliep zeer chaotisch. Na vier ronden werd de race afgevlagd vanwege een crash van een van de coureurs die hierbij voor controle overgebracht moest worden naar het op het circuit gelegen medical centre.
Nadat de race opnieuw gestart was en er een geheel nieuwe wedstrijd zou worden verreden ging het in de tiende ronde opnieuw mis toen de coureurs de hand opstaken vanwege een regenbui. Herfoss reed op het moment van het tonen van de rode vlag op de derde plaats in de race terwijl Van Ginhoven even daarvoor ten val was gekomen over olievlek van een voor hem liggende coureur met technische problemen.
Na veel discussie met de deelnemende teams werd er door de racedirectie besloten de race te hervatten en een “WET’ sprintrace van vijf ronden te rijden. Aangezien het inmiddels gestopt was met regenen vertrokken alle coureurs gewoon op slicks. Herfoss wist zijn hoofd koel te houden en de derde plaats vast te houden in het samengestelde resultaat.
Bij de start van de tweede race was Herfoss wederom voorin het veld te vinden. Op een vierde plaats liggend noteerde de Australiër rondetijden die aanzienlijk sneller waren dan zijn snelste ronde in de kwalificatie maar ongeveer halverwege de race moest Herfoss de koplopers laten gaan en lijdzaam toezien hoe zijn rondetijden omhoog gingen met als gevolg een toch wel enigszins teleurstellende zesde plaats op de eindstreep. Na afloop werd duidelijk dat de achterband compleet versleten was en er zelfs grote stukken rubber waren verdwenen en het eigenlijk een wonder was dat de Australiër de wedstrijd uit heeft kunnen rijden.  

Troy Herfoss, derde en zesde plaats

“Dit was een moeilijk weekend. Ik kwam hier voor het eerst en het was moeilijk de juiste snelheid te vinden op dit semi-stratencircuit. Niet alleen het circuit was moeilijk onder de knie te krijgen maar ook de veiligheid op een circuit als deze is iets anders dan op de circuits waar we normaal op rijden. Ik was heel blij dat ik tijdens de races met de voorsten mee kon doen nadat het daar niet op leek tijdens de kwalificaties. De derde plaats is de eerste race was goed, de tweede race had zeker meer ingezeten als de achterband heel gebleven was. Dank aan het hele team voor hun geweldige inzet, het was een hele klus me een fiets te bezorgen waarmee ik voor prijzen mee kon doen. Het is hun gelukt en daarvoor wil ik hun nogmaals bedanken.”

Ghisbert van Ginhoven, DNF en twaalfde plaats

 “Van alles naar niets, daarmee vertel ik eigenlijk alles op dit moment. Zo goed het in Assen ging zoveel tegenslag hebben we dit weekend in Schleiz gehad. Bedankt aan het gehele team voor hun inzet en doorzettingsvermogen. Zaterdag kwam ik ten val waarbij mijn motor geheel in vlammen opging. De jongens hebben keihard gewerkt mij zondag weer aan het rijden te krijgen. Dit is gelukt, waarna ik hun vaardigheden nogmaals op de proef stelde door tijdens de eerste race opnieuw ongelukkig ten val te komen. Opnieuw waren de mannen in staat me voor de tweede race van de dag een compleet gerepareerde machine te bezorgen om daarmee als twaalfde over de finish te komen. Top mannen, nogmaals bedankt.”

Evert Slager, teammanager RAC Racing

“Dit was met recht een moeilijk weekend, ik heb me een aantal keren afgevraagd hoeveel pech kun je als team hebben in een weekend. Tijdens de eerste kwalificatie kreeg Ghisbert te maken met een klein technisch probleem waardoor hij slechts een paar ronden kon rijden. Tijdens de tweede kwalificatie kwam hij al na twee ronden ten val waarbij zijn motor in vlammen op ging en het een gigantische klus was voor de monteurs deze weer op te bouwen. Na een goed verlopen warm-up ging het in de eerste race op zondag opnieuw mis waardoor de monteurs weer op de proef gesteld werden om voor de tweede race de machine gereed te krijgen. Wederom wisten ze het voor de tweede race te fixen en alles op tijd klaar te hebben. De podiumplek van Troy in de eerste race was dan ook een welverdiende beloning voor de vele uren arbeid. Klasse mannen!!.”