Facebook

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom RAC Racing.Ghisbert van Ginhoven verlaat RAC Racing24-09-2012

Na drie jaar samen actief te zijn geweest in het IDM Superbike en het Dutch Superbike kampioenschap zal Ghisbert van Ginhoven aan het eind van het seizoen RAC Racing gaan verlaten.

 

De sympathieke coureur, die vanaf het begin betrokken is geweest bij het team, zal de komende drie jaar als testcoureur aan de slag gaan in Duitsland om samen met de engineers van BMW Motorrad te gaan werken aan het prestigieuze HP4 project. De straatversie van de BMW S 1000 RR HP4 is onlangs op de markt gebracht en is standaard o.a. voorzien van een actieve vering, een onderdeel waar Van Ginhoven de komende tijd als technicus en coureur aan zal gaan werken om dit klaar te stomen voor de racerij.

Het project is door de ontwikkelingsafdeling van BMW Motorrad ondergebracht bij Wilbers Suspensions waardoor de Nederlander naast het vele testwerk in 2013 ook op deze machine zal deelnemen aan het IDM Superbike kampioenschap onder de vlag van het team waarvoor dit seizoen Lucy Glockner, Gareth Jones, Jorg Teuchert en Ireneusz Sikora in actie kwamen.

Tijdens de laatste ONK wedstrijd van het seizoen, de Race of the Champions, zal Van Ginhoven nog eenmaal in actie komen op de RAC Racing BMW S 1000 RR. 

RAC Racing zal de glimlach van Ghisbert zeker gaan missen het komende seizoen maar wenst hem ongelofelijk veel succes bij deze prachtige nieuwe uitdaging.

 

Ter Braake verrast met podium in Assen23-09-2012

RAC Racing coureur Ronald ter Braake heeft van zich doen spreken tijdens de Dutch Superbike race in het bijprogramma van het British Superbike in Assen. Als invaller voor de geblesseerde Ghisbert van Ginhoven wist de coureur uit Nijeveen een meer dan verdienstelijke derde plaats te behalen en daarmee RAC Racing opnieuw een podium te bezorgen.

 

Op donderdag voorafgaand aan het evenement bleek tijdens een laatste test dat Van Ginhoven onvoldoende hersteld was van zijn vorige week in Hockenheim opgelopen blessure en derhalve niet deel kon nemen aan de de ONK race in het bijprogramma van het British Superbike evenement op het TT circuit Assen. Op het allerlaatste moment wist RAC Racing overeenstemming te bereiken met Ronald ter Braake om dit moment als vervanger op te treden. Ondanks dat de ervaren coureur dit jaar geen vaste plek wist te vinden in het ONK was hij op vrijdag tijdens de eerste kwalificatie meteen snel en wist hij een meer dan verdienstelijk zesde trainingstijd op de klok te zetten. Tijdens de tweede kwalificatie zorgde een regenbui op het TT circuit Assen ervoor dat er weinig kon worden gereden en de tijden uit de eerste kwalificatie niet verbeterd werden. 

Op de wedstrijddag werd er geen warm-up verreden waardoor Ter Braake met slechts enkele trainingsronden moest beginnen aan zijn eerste wedstrijd op de BMW S 1000 RR machine. Vanaf de tweede startrij kende de Nijevener een goede start en dook hij als vierde de eerste bocht in. Ter Braake wist zich vervolgens snel op te werken na de derde plaats achter Kevin Valk en Danny de Boer, een positie die hij vast wist te houden tot aan de finish. Gezien de omstandigheden een meer dan verdienstelijke prestatie.

Ronald ter Braake, zesde trainingstijd, derde plaats in de wedstrijd

“Op donderdagochtend om 11.00 uur werd ik gebeld door RAC Racing met de vraag of ik Ghisbert dit weekend wilde vervangen tijdens de ONK race op het TT circuit Assen. Natuurlijk hoefde ik daar geen moment over na te denken en ben ik daarna bijna direct in de auto gestapt naar Assen om alles in orde te maken. Zonder enige meter op deze BMW S 1000 RR gereden te hebben begon ik vrijdagochtend aan de eerste kwalificatie. Dit ging direct vanaf de eerste ronde boven verwachting goed met de zesde rondetijd. Helaas kregen we op zaterdag tijdens de tweede kwalificatie te maken met een regenbui waardoor ik me niet meer kon verbeteren en we de broodnodige kilometers, die we eigenlijk wel nodig waren, niet konden maken. Met slechts enkele trainingsronden moesten we op zondag beginnen aan de veertien ronden tellende race. De start was goed en ik kon me gelijk breed maken in de eerste bocht om me vanaf dat moment te focussen op de twee rijders voor me. Zeven ronden lang kon ik in het spoor blijven maar toen zij er een tandje bij zetten moest ik lossen omdat ik op dat moment moe werd en het gebrek aan wedstrijdritme me op begon te breken. Vervolgens heb ik me in het resterende deel van de wedstrijd geconcentreerd op het vasthouden van de derde plaats en dat is me gelukt. Ik ben hier ontzettend blij mee en ik wil het team, en speciaal teameigenaar Geert Prins, dan ook nogmaals bedanken voor deze unieke kans die men mij geboden heeft.”

Evert Slager, teammanager RAC Racing

“Allereerst wil ik Ghisbert natuurlijk beterschap toe wensen bij zijn herstel. Het was een verstandige beslissing om dit weekend niet te rijden en rust te nemen. Wat betreft de invalsbeurt van Ronald kan ik niets anders zeggen dan ‘PETJE’ af. Op donderdag opgeroepen worden, vrijdag zonder enige testkilometers op de BMW S 1000 RR stappen en dan hier op zondag het weekend afsluiten met een podiumplaats is een prestatie van formaat. Ik hoop echt voor Ronald dat dit optreden niet onopgemerkt zal blijven in de ONK paddock en dat hij komend seizoen weer een vaste plek kan verwerven in het Dutch Supersport of Dutch Superbike kampioenschap.”

 

Van Ginhoven niet van start in ONK race British Superbike Assen20-09-2012

RAC Racing coureur Ghisbert van Ginhoven zal komend weekend niet deelnemen aan de Dutch Superbike race in het bijprogramma van de British Superbike in Assen. De BMW S 1000 RR coureur is niet voldoende hersteld van zijn in Hockenheim opgelopen blessure.

Van Ginhoven kwam afgelopen zondag in de eerste ronde van de eerste IDM Superbike race op het circuit van Hockenheim ten val waarbij hij hard met zijn hoofd op het asfalt terecht kwam.

Na een nacht ter observatie in het ziekenhuis van Hockenheim te hebben doorgebracht mocht de coureur uit Leidschendam - met een lichte hersenschudding en diverse blauwe plekken- op maandag met zijn team terugkeren naar Nederland. Na twee dagen rust voelde Van Ginhoven zich in eerste instantie weer voldoende hersteld om in Assen aan de start te verschijnen. Echter na een laatste check op donderdagochtend bleek dit toch iets te voorbarig te zijn toen bij een kleine inspanning de duizeligheid en hoofdpijn ineens weer terugkwam.

In overleg met het team is besloten geen risico te nemen en komend weekend af te zien van deelname aan de race op het TT circuit Assen. 

RAC Racing heeft Ronald ter Braake bereidt gevonden dit weekend de plaats in te nemen van de geblesseerde Van Ginhoven. De coureur uit Nijeveen zal dit weekend de enige coureur zijn die aan de start verschijnt voor het in Emmen gevestigde RAC Racing Team aangezien nieuwkomer Damian Cudlin dit weekend al andere verplichtingen had voor BMW Motorrad, afspraken die al vast stonden voor het eerste contact met het team en die op korte termijn niet meer afgezegd konden worden.